Om oss

Sedan 2009 har Charity Of Food arbetat med frågor kring matsvinn och människor i behov. Men vi hette WorldnewsOnFire från början för att sedan bli RBS (Restaurang Business Solutions) för att 2011 ta form som Charity Of Food.

En resa som socialentreprenören Magnus Hansson nu driver vidare med visionen om att göra en förändring hos människors beteende när det kommer till mat och livsmedel. Alldeles för mycket mat slängs hemma hos människor idag och tillsammans med livsmedelsindustrin slängs det ca 2 miljoner ton mat bara i Sverige.

Med Yesterday Food som är en del av Charity Of Food kan vi nu erbjuda en lösning som räddar 70 % av matsvinnet som sker innan en produkt handlas i en butik. Eftersom vi får tag i fina livsmedel så kan vi med dessa förädla dem till måltider för människor i utanförskap men även ha som ingredienser när vi bygger catering menyer för företag och privatpersoner. Så mycket svinn finns det och ändå finns det ännu mera matsvinn att förädla.

Välkomna att besöka moderns hemsida: www.charityoffood.se.

Affärsidé

Utveckla en helhet för hur Sverige i framtiden bör arbeta med att förädla matsvinn och vara ett föredöme bland andra länder i Världen.

Vision

Skapa lösningar för matsvinn så att “utvinningen” blir total innan resterna når biogasanläggningarna.

Värdegrund

Miljöarbete med sunt förnuft med helheten som fokus. Allt vi gör har koppling med människor och med naturen.